خانه هوشمند

شرکت پرتو گستر تفکر شمال

خانه هوشمند

شرکت پرتو گستر تفکر شمال

دوربین مدار بسته

سیستم های مداربسته به دو بخش اصلی آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می شوند که البته در هر دو سیستم بخش هایی به عنوان مشترکات وجود دارد که در ادامه به ارائه توضیح در خصوص هر یک می پردازیم:

از دوربین های آنالوگ می توان به عنوان نسل اول سیستمهای مدار بسته نام برد که در آن کابل از تک تک دوربین ها به دستگاه کنترل مرکزی (DVR) رفته و دز آنجا عملیات مربوط به کنترل ، نظارت ، ضبط و سایر پردازش های مربوط صورت می پذیرد.

این سیستم ها از چند بخش اصلی تشکیل گردیده اند که هر کدام به نوبه خود عملکرد مستقی را دارند و در مجموع همگی این عناصر تشکیل یک سیستم را خواهند داد. بدیهی است نقص در هر یک از این اجزا باعث عدم عملکرد کل سیستم خواهد شد.

1- دوربین های ثابت : این دوربین ها دارای انواع مختلفی هستند که هر کدام عملکرد منحصر به فردی داشته و در جای خاص خود استفاده می گردند : از مهمترین انواع این دوربین ها می توان به دوربین های Box Camera که در اصطلاح به دوربین های صنعتی معروف هستند ، دوربین های Dome Camera یا همان دوربین های سقفی ، دوربین های Mini Camera یا دوربین های مینیاتوری ، IR Camera که به دوربین های مادون قرمز شهرت دارند اشاره کرد.

دوربین های Box Camera غالباً برای نصب در محیط هایی با سقف بلند که امکان نصب دوربین سقفی وجود ندارد ، استفاده برای خارج از ساختمان به همراه پوشش خارجی (Outdoor Cover) و همچنین برای استفاده با لنزهای دارای Iris در محیط هایی که تغییرات نور محیط وجود دارد استفاده می شود. 

دوربین های Dome Camera غالباً برای محیط های دورنی و جهت نصب بر روی سقف کاربرد دارد. برخی مدل های این دوربین ها به لنزهای Iris دار مجهز می باشند و در برخی دیگر از مدلها دوربین به سیستم مادون قرمز (IR LED) مجهز گزدیده است. این نوع دوربین ها به دلیل پوششی که دارند امکان دسترسی و جا به جا شدن موقعیت دوربین را کم کرده اند تا به صورت سهوی و توسط عوامل خارجی دوربین دچار تغییر موقعیت نشده و همواره تصویر قابتی را ارائه نماید.

دوربین های Mini Camera به خاطر ابعاد کوچکی که دارند قابلیت پنهان شدن از دید کاربران را داشته و در اماکنی که لزومی به آشکار بودن دوربین نیست از این سیستم ها استفاده می شود.

دوربین های IR Camera یا دوربین های مادون قرمز دوربین هایی هستند که مجهز یه تعدادی LED مادون قرمز می باشند که این LED ها دوربین را قادر می سازند تا در تاریکی مطلق نیز امکان تصویر برداری وجود داشته باشد.هر چه تعداد و قدرت این LED ها بیشتر باشد دوربین در شب تا فاصله بیشتری را پوشش خواهد داد.غالب دوربین های این مدل ضد آب و ضد گرد و غبار بوده و از استاندارد IP66 تبعیت می نمایند.

ب: سیستم های مداربسته تحت شبکه

این سیستم ها نسل جدید سیستم های مدار بسته هستند . در این سیستم ها دوربین ها به جای استفاده از کابلهای کواکسیال از کابل های شبکه استفاده می نمایند و با اتصال به شبکه از طریق بستر شبکه با سیستم ضبط و مانیتورینگ مرتبط می گردند. تصاویر این سیستم ها به واسطه استفاده از سیتم های دیجیتال به راحتی قابل انتقال به نقاط دور می باشند. با این وجود این سیستم ها به دلیل هزینه های بسیار بالا هنوز هم گسترش فراوانی نیافته است . با این وجود از این سیستم در جاهایی که تعداد دوربین های زیادی نصب می شود به دلیل کاهش هزینه های کابل کشی بهره برداری می گردد.در این قسمت نیز همانند سیستم های آنالوگ ما تنوع مدل های دوربین ها را داریم.

در این سیستم ها دستگاه های ضبط کننده در واقع یک سرور رایانه می باشد که با نصب نرم افزار های ویژه ای عملیات نمایش ، ضبط و انتقال تصاویر را عهده دار می گردند.این سیستم ها را اصطلاحاً NVR یا Network Video Recorder می نامند.

ج: مشترکات دو سیستم

در هر دو این سیستم ها بخش های مشترکی وجود دارد که در ادامه به تبیین آنها می پردازیم :

الف - لنزها : لنز ها یکی از مهمتین بخش ها در سیستم های مدار بسته هستند . در واقع نور منعکس شده از اجسام از طریق لنز دریافت و به سوی پردازشگر تصویر دوربین ارسال میدارد . در این سیستم ها دوربین ها به جای استفاده از کابلهای کواکسیال از کابل های شبکه استفاده می نمایند و با اتصال به شبکه از طریق بستر شبکه با سیستم ضبط و مانیتورینگ مرتبط می گردند. تصاویر این سیستم ها به واسطه استفاده از سیتم های دیجیتال به راحتی قابل انتقال به نقاط دور می باشند. با این وجود این سیستم ها به دلیل هزینه های بسیار بالا هنوز هم گسترش فراوانی نیافته است . با این وجود از این سیستم در جاهایی که تعداد دوربین های زیادی نصب می شود به دلیل کاهش هزینه های کابل کشی بهره برداری می گردد.در این قسمت نیز همانند سیستم های آنالوگ ما تنوع مدل های دوربین ها را داریم.

ب- پوشش ها (Housing): پوشش ها که در اصطلاح فنی به آنها کاور هم گفته می شود برای جلوگیری از آسیب رسیدن به دوربین هایی که در فضای باز نصب می شوند استفاده می گردد . این پوشش ها بر حسب میزان مقاومت در برابر ورود عوامل خارجی از جمله آب ، گرد و خاک و سایر عوامل از این دست برابر یکی از استانداردهای حفاظتی دسته بندی می گردند. در برخی مدل ها ، این پوشش ها به فن جهت خنک کنندگی و گرمکن جهت استفاده در سرما تجهیز شده اند.

ب- پایه ها : پایه ها برای نصب دوربین به سطوح مختلف مورد استفاده قرار می گیرد . پایه ها از نظر شکل ظاهری و نوع عملکرد دارای تنوع و دسته بندی هایی می باشد . برخی از اقسام این پایه ها عبارتند از : پایه های ثابت ، پایه های گردان یا Scanner ها و پایه های قابل کنترل توسط کنترلر یا PT .

الف :سیستم های مداربسته آنالوگ

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد